Yalnız Mesajı Göster

şarmula soslu arnavut ciğeri

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

şarmula soslu arnavut ciğeri



Malzemeler
1 Adet kuzu ciğeri
2 Çorba kaşığı un
Kızartmak için sıvıyağ
3 Diş sarımsak
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı sirke
Kırmızı pulbiber
3-4 Dal maydanoz





Hazırlanışı

Kuşbaşı doğranmış kuzu ciğerini genişçe bir kapta una bulayın
Bir tavada kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kavurup yağını süzün
Ciğeri kavurduğunuz yağda sarımak, sirke ve kırmızı pulbiberi bir taşım kaynatın
Doğanı halka şeklinde doğrayıp tuzla ovun
Ciğerleri servis tabağına alıp hazırladığınız sosu gezdirin
Soğan ve maydanozla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla