06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
parmak kebabı
Malzemeler
700 gram dana kuşbaşı
100 gram biber
150 gram soğan
150 gram domates
250 gram patates
100 gram salça
150 gram havuç
75 gram tereyağı
kırmızı biber
et suyu
tuz
kimyon
karabiber
Yapılışı
Birinci tarif: Eti, patatesi, biberi, domatesi ve havucu parmak şeklinde doğrayın, soğanı pirinç tanesi iriliğinde doğrayın Bir tencereye yağı alıp altını yakın Eti ilave edin, et suyunu salınca soğanı ilave edin, et suyunu çekince karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve salçasını ilave edip karıştırın, kaynar kemik suyunu dökün ve havucu ilave edin Et yarım pişince patatesi, pişmesine yakın çarliston biberi, domatesi ve tuzunu ilave edip piştikten sonra 15 dakika dinlendirip servis edin
İkinci tarif: eti yukarıda anlatıldığı şekilde pişirin Parmak şeklinde kesmiş olduğunuz sebzeleri tavada yağ çektirmeden kızartın Yuvarlak bir borcamın ortasına etleri, kenarlarına sebzeleri koyun Domates ve biberle süsleyin 1 çay bardağı su ilave edin Fırında pişirin
|
|
|