Yalnız Mesajı Göster

vişneli kebap

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

vişneli kebap



Malzeme:

yarım kilo köftelik kıyma
yarım kilo vişne
3 adt kebap pidesi
10 gr sıvıyağ
2 adet soğan
yarım limon suyu
az salça
birkaç dal maydanoz
yaenibahar
kırmızıbiber
tuz
karabiber

Yapilisi:

Kıymayı, tuz ve baharatlarla beraber yoğurun Harçtan çok küçük yuvarlak köfteler hazırlayın Soğanları doğrayın, yağı tencereye koyup soğanları öldürün, sonra köfteler katıp beraberce çevirin Tencereye 1 bardak vişne suyu ilave edin, limon suyu ekleyip yumuşayana kadar pişirmeye devam edin Vişneleri de katıp biraz daha pişirin Suyu biraz kalınlaşınca ateşten alın Pideleri doğrayın tabağa serin, üzerine kebabı koyun, onun da üzerini maydanozla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla