Konu
:
Arap Kadayıfı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Arap Kadayıfı Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arap Kadayıfı Tarifi
Malzemeler
5 adet yassı kadayıf
50 gr çekilmiş yeşil fıstık
3 adet yumurta (çırpılmış)
1 bardak un
1 su bardağı süt
250 gr çiçek yağı
450 gr şeker
600 gr su
yarım limon
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 4
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin
Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın
Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın
Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul