Yalnız Mesajı Göster

Arap Kadayıfı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Kadayıfı Tarifi



Malzemeler


5 adet yassı kadayıf

50 gr çekilmiş yeşil fıstık

3 adet yumurta (çırpılmış)

1 bardak un

1 su bardağı süt

250 gr çiçek yağı

450 gr şeker

600 gr su

yarım limon

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 4

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin


Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın


Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla