Yalnız Mesajı Göster

Kalbura Bastı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalbura Bastı Tarifi



Malzemeler


250 gr, eritilmiş margarin

1 su bardağı süt (250 gr)

1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ

1 avuç tozşeker

Limon kabuğu rendesi

1 paket kabartma tozu

6 su bardağı un

250 gr ceviz

1 su bardağı irmik

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 5

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Bütün malzemeyi derin bir kaba koyun Üzerine eritilmiş yağı ilave edin Karıştırın İçine cevizleri koyun Kalburabastı şeklini verin Üstünü rendeye bastırarak tırtıklı yapın Tepsiye dizip, pişirin


Şurubu:

4 bardak şeker, 3 bardak su ile koyu bir şurup hazırlayın Biri soğuk diğeri sıcak olacak şekilde kalburabastıya dökün

Alıntı Yaparak Cevapla