Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Elma Tatlısı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Elma Tatlısı Tarifi



Malzemeler


4 adet orta boy elma

3-4 diş karanfil

1 adet limonun suyu

4-5 su bardağı normal su

4-5 su bardağı kaynak suyu

1 kilo kadar toz şeker

50 gr kaymak

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 0

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Büyük, derin bir kap alıp içine 4-5 bardak su koyun Sonra, 1 adet limonun suyunu içine sıkın


Beri yanda, elmları bütün olarak soyun Orta kısımdaki çekirdekleri sivri bir bıçak ya da kaşıkla çıkartın Elmaları limonlu suya atın


Bir başka derin tencereye 4-5 su bardağı memba suyunu koyun İçine de, karanfilleri atın Kabı ocağa koyun; elmaları limonlu sudan çıkarıp memba suyuna katın 15-20 dakika kadar kaynadıktan sonra, tatlının pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edin


Doğal rengini koruyan elmalara kürdanlar kolay batıyorsa, pişmişler demektir O zaman, tencereyi kapaklı olarak dinlenmeye bırakın Ki, karanfillerin kokusu da iyice sinsin


Bir başka alternatif ise, tatlıyı elma şekeri renginde hazırlamak Bu durumda, elmaları normal pişirmeden evvel, 50 gr, toz şekeri, küçük bir tavaya koyun Üzerine, 1 kahve kaşığı limon suyu koyup altın sarısı bir renk alana kadar kavurun Tatlı bu kıvama kavuşunca, içine 1 çay bardağı soğuk su koyun Ve, bir taşım kaynatarak, renkli şerbetinizi ocaktan indirin Her iki durumda da, elmalarınızı krema ile süsleyip ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla