Yalnız Mesajı Göster

Milföy Tatlısı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Tatlısı Tarifi



Malzemeler


4 su bardağı Un, 350 gr Tereyağ, 1 su bardağı Su, 1 çimdik Tuz, 3,5 su bardağı toz Şeker, 1,5 su bardağı Su, 1 Limonsuyu, 1 Yumurta, 100 gr yeşil fıstık, 250 gr Kaymak

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 0

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Un elenip ortası açılarak Tereyağ, Tuz, Limonsuyu ve 1 bardak Su ilave edildikden sonra etrafındaki Unlar alınarak orta yumuşaklıkta bir Hamur yapılır 20 dakika dinlendirip altına ve üstüne Un serpin Hamurun 4 ucunu bohça şeklinde açıp orta yerine tereyağ konur Tereyağın üzeri hamurun 4 ucu ile kapanır Merdane ile bir cm kalınlığında dikdörtgen açılır ve üzerine nemli bir bez örtülür 15 dakika sonra üstüne Un konarak aynı şekilde dikdörtgen açılır 3 katlanarak tekrar 15 dakika dinlendirilir Bu işlem 6 defa tekrarlanır 6 açılışta 5 santim boyunda rulo şeklinde teneke kalıplara hamur kesilerek sarılır Tepsiye dizilir üzerine yumurta sürülür Yüksek hararetli fırında yarım saat pişirilir Fırından çıkınca; 35 su bardağı Şeker, 15 su bardağı Su bir çorba kaşığı Limon suyu bir taşım kaynatılarak, soğutulan şurup üzerine dökülür Soğuduktan sonra içindeki kalıplar çıkarılır, içlerine kaymak doldurulur tatlıların iki uçları çekilmiş yeşil fıstığa bulanıp servisi yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla