06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Usta Yemek Tarifleri
ÇİLEKLİ ALMAN PASTASI
ÇİLEKLİ ALMAN PASTASI:
2 yumurta
1 çay b yoğurt
1 çay b margarin(oda ısısında)
1 s b tozşeker
1 t k kabartma tozu
alabildiği kadar un
kreması için:
2 5 s b süt
3 ç k un
1 yumurta sarısı
1 çay b tozşeker
1 p vanilya
üzeri için:
pudra şekeri
süslemek için:
çilek
HAZIRLANIŞI:
Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırarak un ilave edin Yumuşak bir
hamur elde edin Diğer taraftan kremayı pişirin ve soğutun Hamurun üçte ikisini bir yuvarlak
kalıba yerleştirin Kenarlarını yükselterek kremayı koyun Ayırdığınız parçayı açıp kremanın
üzerine kapatın 170 dereceli fırında hafif renk alana kadar pişirin Soğuduktan sonra çilek
ve pudra şekeri ile süsleyin İyice soğutup servis yapın
ÜZÜMLÜ RULO KURABİYE
ÜZÜMLÜ RULO KURABİYE:
150 gr krem peynir
150 gr tereyağı
3 çorba k pudra şekeri
yarım p vanilya
alabildiği kadar un
üzerine sürmek için:
2 çorba k eritilmiş tereyağı
1 su b çekilmiş ceviz
1 çay b kuru üzüm
1 tatlı k tarçın
1 çay b toz şeker
1 çay b damla çikolata
üzeri için:
pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Krem peynir ile tereyağını krema olana kadar çırpın Diğer malzemeleri de ekleyerek kurabiye
hamurunu yapın Üçe bölün Merdane ile açın Çok kırılgan bir hamur olduğu için özenli çalışmak
gerekiyor Hamurun üzerine tereyağı sürün ceviz, üzüm,tarçın, toz şeker ve damla çikolata serpin Hamuru sigara böreği gibi kesip rulo yapın Biraz zorlanabilirsiniz aman dikkat Hamurun tamamına şekil verdikten sonra 170 derecede çok kızartmadan pişirin üzerine sıcak sıcak pudra şekeri eleyin İlk sıcaklığı çıktıktan sonra çocuklarınıza ikram edin Yapımı zahmetli yemesi zevkli bir kurabiye
ISPANAKLI KEK
Malzemeler :
250-500gr ıspanak
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu,vanilya
1 poşet krem şanti
Hazırlanışı : Ispanakları haşlayıp, suyunu elinizle sıkarak süzün ve püre haline gelecek şekilde robottan geçirin Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpın Sıvı yağ ve ıspanak püresini ekleyin Vanilya, kabartma tozu ve unu katıp karıştırın Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıtılmış orta hararetli(170-180derece)fırında kabarana dek pişirin
Krem santiyi hazirlayip,keki ortadan ikiye bolun Kekin arasina ve ustune krem santi surerek dolapta bekletin
Afiyet Olsun  
GEVREKLİ DONDURMALI PASTA
1 su b süt
1 poşet kremşanti
100 gr tereyağı
150 gr bitter çikolata
200 gr mısır gevreği
1 çay b tozşeker
yarım kg dondurma
üzeri için:
1 çay b fındık
1 çorba k kakao
HAZIRLANIŞI:
Toz şanti ile 1 su bardağı sütü çırpın,çırptıktan sonra 1 çay bardağı toz şekeri ilave edin
ve tekrar karıştırın,içine eritilmiş çikolatayı ekleyin ve tekrar çırpın 2OO gr mısır gevreğini,
ilave edin ve elinizle harmanlayın ve son olarak 1 çay bardağı fındığı ekleyin
Yuvarlak bir çemberin içine mısır gevrekli karışımı ekleyin ara katına istediğiniz dondurmadan
ilave edin üzerine tekrar mısır gevrekli karışmdan koyun elinizle hafifçe bastırın
Haırlamış olduğunuz pastayı 1 gece derin dondurucuda bekletin Ertesi gün dondurmaları
üzerine yerleştirin ve kakao serpin İsterseniz tam tersini yapıp önce kakao serpip daha
sonra dondurmaları yerleştirebilirsiniz
|
|
|