06-25-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Usta Yemek Tarifleri
PATLICANLI SİMİTLİ BÖREK
3 patlıcan
100 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
tuz
hamuru için:
3 su b un
3 çorba k yoğurt
1 yumurta
1 çay b sıvıyağ
yarım p maya
1 tatlı k tuz
1 fiske tozşeker
üzeri için:
1 yumurta
susam veya çörekotu
HAZIRLANIŞI:
Önce hamur için karıştırma kabına unu alın Ortasına mayayı ,sıvıyağı,yumurtayı,yoğurdu
koyun ununu üzerine tuzu ve şekeri serpin Önce ortadaki mayayı eriterek yumuşak bir
hamur hazırlayın Hamur dinlenirken közlenmiş patlıcanları doğrayıp içine peynir ve
maydanoz ekleyin Hamuru oval bir şekilde merdane ile açın Harcı içine serip rulo
yapın Ruloyu simit gibi daire şekline getirin Kenarlarından yarıya kadar bıçakla çıtlatın
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susum ve çörek otu serpin Fırında nar gibi kızarana
kadar pişirip dilimleyerek sıcak servis yapın
VİŞNELİ KEK
3 yumurta
1 su b sıvıyağ
1 su b süt
1 su b tozşeker
1 p kabartma tozu
alabildiği kadar un
1 kase vişne
1 çay b badem
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları kırın İçine şekeri koyup çırpın Sıvıyağı,sütü de ekleyip çırpın Alabildiği kadar
un ve kabartma tozunu ekleyin Kıvama gelince vişneyi ve kıyılmış bademi de ekleyip
kalıba boşaltın Önce 170 derecede pişirin Daha sonra 150 derecede içini çekmesini
sağlayın Çok lezzetli bir kek Özellikle tavsiye ediyoruz
PEYNİRLİ BİFTEK
PEYNİRLİ BİFTEK:
6 dilim biftek
4 patates
alabilidği kadar süt
tuz , karabiber
çedar peynir
zeytinyağı
taze baharatlı sos için:
2 domates
1 diş sarımsak
1 tutam reyhan,maydanoz,dereotu,taze soğan
HAZIRLANIŞI:
Biftekleri tavada yüksek ısıda az sıvıyağ ilavesiyle yarı kıvamda pişirin ve fırın tepsisine
alın Diğer tarafta ezilmiş patatese tereyağı,süt ,tuz, karabiber ilave ederek püre yapın
Bifteklerin üzerine krema torbası ile sıkın Üzerlerine bir parça çedar peyniri koyup fırında
10 dakika daha pişirelim Yanına domates ,sarımsak ve reyhanla hazırlayacağınız salata ile sıcak ikram edin
VİŞNELİ TOPLAR
VİŞNELİ TOPLAR:
150 gr bitter çikolata
1 çay b ceviz
gofret
1 su b vişne suyu
20-25 tane vişne
HAZIRLANIŞI:
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin İçine parçalanmış cevizleri, ufalanmış gofretleri
ekleyip elinizle yoğurun Vişne suyu ile kıvamını ayarlayın Elinizle bir parça bu hamurdan
kopartıp içine bir tane vişne koyup yuvarlayın Tüm malzemeyi bitirince tepelerine birer
tane kiraz sapı yerleştirin Sunumu da lezzeti de güzel bir tatlı
KAŞARLI POĞAÇA
KAŞARLI POĞAÇA:
1 çay b sıvıyağ
125 gr margarin
1 yumurta
1 kase kaymak
yarım p yaşmaya
1 çorba k tuz
1 tatlı k tozşeker
alabildiği kadar un
iç harcı için:
150 gr kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kasesine yumuşatılmış margarini,kaymağı,yumurtanın akını,tuzu,şekeri,sıvıyağı koyup
karıştırın Mayayı ılık su ile eritip ekleyin Üzerine alabildiği kadar un ekleyin Ele yapışmayan
ama oldukça yumuşak bir hamur hazırlayın Ceviz büyüklüğün de kopartın ve içine kaşar peyniri
rendesinden bir tutam koyup yuvarlayın Tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürün Tepsi
mayası gelmesi için yarım saat dinlendirin 180 derecelik fırında pişirin NEFİS BİR POĞAÇA
 HAFİF ILININCA KIYIR KIYIR OLUYOR
FESLEĞENLİ FIRINDA DOMATES
3 DAKİKA:
FESLEĞENLİ FIRINDA DOMATES:
5 domates
1 tutam fesleğen
2 çorba k dolmalık fıstık
2 diş sarımsak
zeytinyağı
kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI:
Domatesleri ortadan ikiye kesin Altından da ince bir parça kesip tepsiye dizin Diğer tarafta
fesleğen,zeytinyağı,sarımsak ve dolmalık fıstığı parçalayıcıda parçalayıp domateslerin
üzerine paylaştırın En üstüne kaşar peyniri rendesi serpin Fırında nar gibi kızarana kadar
pişirin NEFİS BİR ARA SICAK YADA GARNİTÜR 
|
|
|