06-25-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolata soslu dondurmalı irmik helvası Tarifi
Malzemeler
Helva için - 2 su bardağı irmik, 125 gr bitkisel margarin, 2 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı sıcak su
Sos için: 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 4 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı kakao, 150-200 gr vanilyalı dondurma
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 4
Tarifi Yazdır
Yapılışı
6 kişilik
Hazırlama süresi 20 dakika
Pişirme süresi 25 dakika
Margarini orta boy çelik bir tencerede eritin Yağ kızmadan irmiği ilave edin Orta ısıda tahta bir kaşıkla karıştırarak rengi pembeleşinceye kadar, 8-10 dak kavurun Üzerine toz şeker ve sıcak suyu ilave edin Helva kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın İyice suyunu çekince 5 dak daha pişirip ocaktan alın Tencerenin kapağını kapatarak helvayı dinlendirin Diğer taraftan, sos için; süt, nişasta, toz şeker ve kakaoyu küçük boy bir tencereye aktarın Kısık ateşte karıştırarak sos kaynayıncaya kadar pişirin Kaynayıp muhallebi kıvamına gelen sosu ocaktan alın Dondurmayı sıcak haldeki helvanın üzerine aktarın Karıştırarak dondurmayla helvayı iyice harmanlayın Dondurmalı helvayı geniş bir servis tabağına tümsek oluşturacak şekilde yerleştirin Üzerine ılık çikolatalı sosu gezdirin ve soğuk olarak servise sunun
|
|
|
|