Yalnız Mesajı Göster

Çikolata soslu dondurmalı irmik helvası Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolata soslu dondurmalı irmik helvası Tarifi



Malzemeler


Helva için - 2 su bardağı irmik, 125 gr bitkisel margarin, 2 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı sıcak su

Sos için: 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 4 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı kakao, 150-200 gr vanilyalı dondurma

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 4

Tarifi Yazdır






Yapılışı


6 kişilik


Hazırlama süresi 20 dakika


Pişirme süresi 25 dakika


Margarini orta boy çelik bir tencerede eritinYağ kızmadan irmiği ilave edin Orta ısıda tahta bir kaşıkla karıştırarak rengi pembeleşinceye kadar, 8-10 dak kavurun Üzerine toz şeker ve sıcak suyu ilave edin Helva kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın İyice suyunu çekince 5 dak daha pişirip ocaktan alınTencerenin kapağını kapatarak helvayı dinlendirin Diğer taraftan, sos için; süt, nişasta, toz şeker ve kakaoyu küçük boy bir tencereye aktarın Kısık ateşte karıştırarak sos kaynayıncaya kadar pişirin Kaynayıp muhallebi kıvamına gelen sosu ocaktan alın Dondurmayı sıcak haldeki helvanın üzerine aktarın Karıştırarak dondurmayla helvayı iyice harmanlayın Dondurmalı helvayı geniş bir servis tabağına tümsek oluşturacak şekilde yerleştirin Üzerine ılık çikolatalı sosu gezdirin ve soğuk olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla