Yalnız Mesajı Göster

Ekmek Helvası Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmek Helvası Tarifi



Malzemeler


3 su bardağı bayat ekmek içi (ovalanmış)

1 su bardağı şeker

1,2 su bardağı erimiş tereyağı

1,5 su bardağı süt

tarçın

vanilya

üzerini süslemek için çekilmiş antep fıstığı

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 5

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Bayat ekmek içini ufalayıp (ekmeğin kenarlarından çıkan parçaları çorbada kullanmak üzere fırında kıtırlaştırabilirsiniz) - 3 su bardağı ekmek içini tereyağına ilave edelim Sürekli karıştırark renk alana ve hafif bir esmerlik kazanana dek kavuralım Ayrı bir tencerede şekeri ve sütü kaynatıp alalım Vanilyayı ekleyelim Ilık süt şerbetine ekmekli malzemeyi ilave edelim Kapaklı olarak 15 dk bekletelim Tane tane olan helvayı servis tabağına alıp çekilmiş Antep fıstığı ile üzerini süsleyelim

Alıntı Yaparak Cevapla