Konu
:
Frambuazlı Armut Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Frambuazlı Armut Tatlısı Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frambuazlı Armut Tatlısı Tarifi
Malzemeler
5 adet orta boy armut
½ kg
toz şeker
200 gr
frambuaz
3-4 adet karanfil
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 0
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Armutları yıkayın, sonra soyun ve çekirdeklerini çıkartın
Bir fırın tepsisine armutları dizin
Toz şekerin yarısın ayırın ve karanfillerle beraber armutların üzerine serpin
Orta hararette yarım saat kadar pişirin
Frambuazı ayıplayıp bol suyla yıkayın ve püre hâline getirin
Kalan toz şekerle karıştırın
Bu karışım ile, pişmiş armutların çekirdek oyuklarını dolma gibi doldurun
Armutları tekrar fırına sürün, 5 dakika kadar daha pişirin
Soğuduktan sonra ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul