Yalnız Mesajı Göster

Frambuazlı Armut Tatlısı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frambuazlı Armut Tatlısı Tarifi



Malzemeler


5 adet orta boy armut

½ kg toz şeker

200 gr frambuaz

3-4 adet karanfil

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 0

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Armutları yıkayın, sonra soyun ve çekirdeklerini çıkartın Bir fırın tepsisine armutları dizin Toz şekerin yarısın ayırın ve karanfillerle beraber armutların üzerine serpin Orta hararette yarım saat kadar pişirin


Frambuazı ayıplayıp bol suyla yıkayın ve püre hâline getirin Kalan toz şekerle karıştırın Bu karışım ile, pişmiş armutların çekirdek oyuklarını dolma gibi doldurun Armutları tekrar fırına sürün, 5 dakika kadar daha pişirin Soğuduktan sonra ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla