Konu
:
Cevizli kaymaklı kabak tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli kaymaklı kabak tatlısı Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli kaymaklı kabak tatlısı Tarifi
Malzemeler
1 kg
tatlı balkabağı
3 su bardağı tozşeker
2-3 adet karanfil
1 su bardağı su
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
100-200 gr
taze süt kaymağı (veya hazır süt kreması)
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 0
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Balkabağının kabuklarını soyun
Varsa yeşil kısımlarını kesip, karpuz dilimi gibi doğrayın
Dilimleri yaklaşık 5 santim kalınlığında parçalara bölüp orta boy bir çelik tencereye koyun
Üzerine tozşekeri serpiştirip oda sıcaklığında en az 4-5 saat bekletin
Böylece kabaklar suyunu bırakır
Beklettiğiniz kabakları kısık ateşin üzerine oturtun
Bir su bardağı suyu da tencerenin kenarından aktarın
Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte, 50-60 dakika, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin (dikkat etmeniz gereken nokta, kabakların dağılmamasıdır)
Kabakları ocaktan alıp soğumasını bekleyin
Servis tabağına aktarıp dövülmüş ceviz ya da kaymakla süsledikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul