Yalnız Mesajı Göster

Cevizli kaymaklı kabak tatlısı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli kaymaklı kabak tatlısı Tarifi



Malzemeler


1 kg tatlı balkabağı

3 su bardağı tozşeker

2-3 adet karanfil

1 su bardağı su

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

100-200 gr taze süt kaymağı (veya hazır süt kreması)

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 0

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Balkabağının kabuklarını soyun Varsa yeşil kısımlarını kesip, karpuz dilimi gibi doğrayın Dilimleri yaklaşık 5 santim kalınlığında parçalara bölüp orta boy bir çelik tencereye koyun Üzerine tozşekeri serpiştirip oda sıcaklığında en az 4-5 saat bekletin Böylece kabaklar suyunu bırakır Beklettiğiniz kabakları kısık ateşin üzerine oturtun Bir su bardağı suyu da tencerenin kenarından aktarın Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte, 50-60 dakika, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin (dikkat etmeniz gereken nokta, kabakların dağılmamasıdır) Kabakları ocaktan alıp soğumasını bekleyin Servis tabağına aktarıp dövülmüş ceviz ya da kaymakla süsledikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla