Konu
:
> Lüfer Dolma
Yalnız Mesajı Göster
> Lüfer Dolma
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Lüfer Dolma
MALZEMELER
4-6 adet lüfer balığı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
İç harcı için:
1 demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
5 diş sarmısak (dövülmüş olacak)
3-4 adet yeşil sivri biber (çok ince halkalar şeklinde doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilecek)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yaklaşık: 1,5 m uzunluğunda alüminyum folyo
Ayrıca: 6-7 adet kuru defne yaprağı
1 adet çok ince dilimlenmiş limon
HAZIRLANIŞI
Önce lüfer balıklarını akan suyun altında içine elinizi de sokuşturarak iyice yıkayalım
Sonra süzgeçte süzdürüp, tuz ve karabiber serpiştirerek her tarafını ovalım
Şimdi de iç harcı için derin bir kasenin içinde; eritilmiş yağı, ince kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarmısakları ve ince halka dilimlenmiş yeşil biberleri karıştıralım
Sonunda tuz ve karabiberi de ekleyelim
Öte yandan alüminyum folyoyu bir lüfer balığını paketleyecek şekilde parçalara ayıralım
Sonra alüminyum folyonun içine bir lüfer balığını koyalım
Balığın ortasını iyice açarak, 1 yemek kaşığı kadar iç harcından yerleştirelim
Balığın ağzını kapattıktan sonra üzerine 1 defne yaprağı ve bir dilim limon yerleştirelim
Alüminyum folyoyu balığı paketler gibi sıkıca kapatalım
Aynı işlemi bütün balıklara uygulayalım
Bir taraftan da fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, tepsinin içine paketlenmiş lüfer dolmalarını yerleştirelim
Yaklaşık 20-25 dakika balıkların pişmesi için yeterli olacaktır
Fırınınız yoksa bu paket balıkları çok az yağlı tavada tıpkı köfte kızartır gibi çevire çevire kızartabilirsiniz
Ama 14-15 dakika tava için yeterli süredir
Servis yaparken, folyo paketi açarken içinden çok sıcak buhar çıkacağı konusunda ilgilileri uyarmayı unutmayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul