Konu
:
> Kıvırcıklı Kuzu Kapama (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Kıvırcıklı Kuzu Kapama (4 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Kıvırcıklı Kuzu Kapama (4 Kişilik)
MALZEMELER
1 Adet Patates
1 Adet Kıvırcık Marulun Göbekli Kısmı
350 gr
Kuşbaşı Et
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuç
½ Demet Dereotu
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Kaşık Margarin
Tuz , Karabiber
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak etleri basınçlı tencereye alalım
Üzerini 3 parmak aşacak su ilavesi ve tuz ile etleri haşlayalım
Sonra etleri ateşten alalım
Ayrı bir tencerede soğanı sıvı yağ ve margarin ilavesi ile pembeleştirelim
Havucu ilave edip,sote edelim
3-5 dakika daha kavurup,haşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyelim
Orta boy patatesi soyup,yarısından keselim ve tencereye aktaralım
Tuzunu,biberini kontrol edip,pişmeye bırakalım
Ateşten almadan birkaç dakika önce,kalınca doğranmış kıvırcık marulu ilave edelim
Ateşten aldıktan sonra servis tabağının ortasına patatesi alalım
Kenarlarına etleri yayıp,dereotunu serperek,servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul