Yalnız Mesajı Göster

> Kış Türlüsü (8-10 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Kış Türlüsü (8-10 Kişilik)



MALZEMELER
1,5 kg Kemikli Dana Eti
4 Adet Defne Yaprağı
1 Adet Piliç (1,3 kg)
2 Demet Taze Soğan
400 gr Havuç
1 Adet Kereviz
1 Adet Küçük Lahana
750 gr Küçük Patates
1 Dal Biberiye
Tuz, Karabiber, Kekik
2 Yemek Kaşığı Margarin


HAZIRLANIŞI
Dana etini 8 bardak su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın Kaynamaya başlayınca köpüğünü alın
Tavuğu parçalara ayırın 1 saat sonra tenceredeki dana etme katın Beraber haşlayın
Taze soğanın yeşil kısımlarını ince ince kıyın Beyaz kısımlarını ortadan ikiye kesin Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın, küçük patatesleri bütün bırakın
Tavuğun pişmesine yakın patatesleri ekleyin 15 dakika sonra havuç, kereviz, lahana ve taze soğanları, kekik ve defne yaprağını ekleyin
Sebzeleri hafif diri kalacak şekilde pişirin Tuz, karabiber, margarin ve soğanın yeşil kısımlarını ekleyin
Ateşten alıp 15 dakika dinlendirin


Alıntı Yaparak Cevapla