Konu
:
> Güveçte Kurufasülye
Yalnız Mesajı Göster
> Güveçte Kurufasülye
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Güveçte Kurufasülye
MALZEMELER
Yarım kilo kuşbaşı et
Yarım kilo fasulye
2 adet domates
3 adet çarliston biber
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet soğan
HAZIRLANIŞI
Et 10 dakika kadar suda bekletilir ve bir kevgire alınarak süzülür
Diğer tarafta güvecin içinde ince doğranmış soğan, halka halka doğranmış sivri biber yağda hafifçe çevrilir
Et ve rendelenmiş domates ilave edilerek kuvvetlice bir ateşte 5 dakika kadar çevrilmeye devam edilir
Daha sonra bol suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzdüğümüz fasulyeler ilave edilir ve üzerini örtecek kadar ılık su konulup pişmeye bırakılır
Pişmesine yakın arzu edildiği kadar tuz ilave edilir
Yemeğin pişme süresi 1 saat ila 1,5 saat arasında değişir
Bu süre zarfında suyu kontrol edilmeli, eğer yemek suyunu çekerse üzerine ılık su ilave edilmelidir
Öneri: Bu yemeğe piştikten sonra arzuya göre kuru nane, taze nane ilave edilebilir ve her türlü turşuyla yenmesi tavsiye olunur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul