Yalnız Mesajı Göster

> Konyakli mantarli Stroganoff

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Konyakli mantarli Stroganoff



MALZEMELER
400 gr Dana Kuşbaşı
200 gr Mantar
1 Adet Soğan
100 gr Taze Krema
50 gr Tereyağı
1 Bardak Konyak
2 Bardak Su
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
Karabiber
Tuz
1 Defne Yaprağı

HAZIRLANIŞI
Eti kızarana kadar tereyağında kavurun
İnce doğranmış soğanları ve mantarları ilave edin, sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kavurun
Defne yaprağı ve konyağı ilave edip ve flambe edin
2 bardak su, tuz ve karabiber ilave edip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kaynatın
Taze kremayı ilave edin, kaynayınca kırmızı pul biberi üzerine serpiştirin
Pilav veya makarna ile hemen servis yapın

Not : Bu yemeği konyaksız da yapalabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla