Konu
:
> Soğanlı Kavurma (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Soğanlı Kavurma (4 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Soğanlı Kavurma (4 Kişilik)
MALZEMELER
300 gr Arpacık Soğanı
3 Diş Sarmısak
1 kg Dana Eti
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Tatlı Kaşığı Pulbiber
3 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Su Bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Kekik
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğan ve sarmısağı soyun
Soğanı ikiye bölün
Sarmısağı ezin
Eti (3cm büyüklüğünde) kuşbaşı doğrayın
Margarini büyük bir tencerede eritin
Eti tencereye alıp kavurup tencereden alın
Soğan ve sarmısağı aynı tencereye ilave edip kavurun
Ardından tekrar eti ekleyin
Pul biber, kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın
Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin
Bir miktar et suyunu ilave edip çekmesini bekleyin
Bu işlemi bir iki kere daha tekrar edin
Et suyunun kalanını tencereye ekleyin
Eti kısık ateşta ve tencerenin kapağını kapatarak 80 dakika kadar pişirin
Pişme süresinin sonunda tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın
Kavurmayı tabaklara paylaştırarak servis yapın
Öneri: Bayramdan sonra eti değerlendirmek için malzemeleri değiştirerek tekrar kavurma yapabilirsiniz
Örneğin kavurmaya mantar katabilirsiniz
Bunun için tarifi aynen yukarıda verildiği gibi uygulayıp soğanları kavururken mantarı ilave edin
Mantarı kısa süre kavurup eti ekleyin
Ardından tarifin kalan kısmını uygulamaya geçebilirsiniz
Kolayca kavurmak
Eti kavurmak için kalın tabanlı veya teflon bir tencere kullanın
Bir miktar yağ eritin ve eti ilave edip kavurmaya başlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul