Konu
:
> Dalyan Köfte
Yalnız Mesajı Göster
> Dalyan Köfte
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Dalyan Köfte
MALZEMELER
1 kilo az yağlı kıyma
2 adet soğan
2 yumurta
Bayatlatılmış yarım ekmek içi
Tuz, karabiber
1 kutu bezelye
2 adet havuç
2 adet domates
1 çay fincanı un
HAZIRLANIŞI
Kıyma, soğan, biber, 2 yumurta, bayat ekmek iyice yoğurulur el yardımıyla 2 cm kalınlığında kare şeklinde açılır
İçine haşlanmış bezelye, 1-2 dakika haşlanıp kabukları soyulmuş ve ufak küpler halinde doğranmış havuç konur ve rulo şeklinde sarılır
Dikdörtgen şeklindeki bir payreks kaba konur ve 170 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirilir
Piştikten sonra altına biriken su alınır
Rendelenmiş domates hafifçe pişirilip üzerine köftenin suyu ve un ilave edilir
Boza kıvamında bir sos elde edilir
Servis yapılacağı zaman köftenin üzerine bu sos dökülür
Arzuya göre haşlanmış yumurta ile garnitür yapılabilir ve sıcak olarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul