Yalnız Mesajı Göster

> Balık Köftesi (2) (4 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Balık Köftesi (2) (4 Kişilik)



MALZEMELER
250 gram beyaz etli balık
2 dilim ekmek
1 adet yumurta
1 adet soğan
Köfte baharı
Dilediğiniz miktarda tuz
1 su bardağı aycicek yağı
Yarım demet maydanoz
1 adet yaprakları ayrılmış marul


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak, 250 aram balığı haşlayın Sudan aldıktan sonra, ayıklayın Derin bir kaba 2 dilim ekmeği ufalayın, 1 adet yumurta, 1 adet rendelenmiş soğanı da kaba alıp, malzemeleri yoğurun
Köfte baharı ve dilediğiniz kadar tuz ekleyin Yoğurmaya devam edin Hazırladığınız köfte hamurundan küçük parçalar koparıp, elinizle köfte sekli verin, 1 su bardağı Bizim aycicek yağını tavada kızdırın
Balık köftelerini yağa atıp masayla çevirerek kızartın Tüm köfteleri kızartınca, servis tabağına marul yapraklarını dizin Üzerine köfteleri yerleştirin Maydanoz ve dilerseniz limon dilimleriyle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla