Konu
:
> A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte
Yalnız Mesajı Göster
> A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte
MALZEMELER
500 gr YĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
50 gr PİRİNÇ
3 adet YUMURTA ve 1 adet YUMURTANIN AKI
100 gr SOĞAN (Ortaboy 1 adet )
1/2 demet MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER
KIZARTMA YAĞI
UN
HAZIRLANIŞI
Pirinç haşlanır ve süzülür
Soğan yemeklik olarak doğranır ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak öldürülür
Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur
Yağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır
İçine pirinç, 3 yumurtanın sarısı ile 2 yumurta akı ve ince kıyılmiş maydanoz ilave edilerek tuzu, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 gr kıyma da konulduktan sonra 6 dakika kadar yoğurulur
Önemli olan melzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir (
Bazı yörelerimizde kekik - kimyon ve ince kıyım ceviz konulmasına rağmen eski Türk mutfağında tavsiye edilmez )
Hazırlanan harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır
Bir kase içinde bir yumurta ile diğer bir yumurtanın akı iyice çırpılarak unlanmış köfteler içine iyice batırılır
En son olarak da yeniden una batırılarak tavada iyice kızdırılan zeytin yağında altın rengini alıncaya kadar kızartılır
Bu şekilde iki yumurta akının kullanılması köftelerin bol saçaklı olmasını sağlar
Tavadan çıkarılan köfteler bir kağıt havlu üzerinde bir dakika kadar bekletilirse fazla yağı alınmış olur
Köftelerin üzerine birkaç damla limon damlatılıp maydanoz la süsnerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul