Konu
:
> Kisehir Köftesi
Yalnız Mesajı Göster
> Kisehir Köftesi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Kisehir Köftesi
MALZEMELER
500 gr ince çekilmiş yağsız kıyma
500 gr ince bulgur
2 orta boy kuru soğan
5 bardak et suyu
1 adet yumurta
1 kaşık salça
1 kaşık tereyağ yada margarin
tuz, karabiber, pul biber, toz biber
HAZIRLANIŞI
Soğanlardan biri incecik kıyılır
Kıyılan soğan, kıyma, bulgur karıştırılır
Bu karışıma yeteri kadar tuz ve biber eklenir, yoğrulmaya başlanır
Bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurulmaya devam edilir
Bulguların çabuk yumuşaması istenirse bir miktar su katılabilir
Bulgurlar yumuşadıktan sonra yumurta katılarak bir süre daha yoğurmaya devam edilir
Yoğurma işi tamamlandıktan sonra avuç içi ile yuvarlak köfteler yapılır
Yapılan köfteler kaynamakta olan et suyuna katılır
Orta ateşte 25-30 dakika pişirilir
Bu arada diğer soğanda incecik kıyılarak küçük bir tavada tereyağ ile kavrulur ateşten yeni indirilmiş köftelere eklenir
Biraz dinlendirildikten sonra yemek servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul