Konu
:
> Sığır filetosu straganof
Yalnız Mesajı Göster
> Sığır filetosu straganof
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Sığır filetosu straganof
MALZEMELER
4 kişi için
600 gr sığır filetosu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı rafine yağı
½ tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı beyaz şarap
6 çorba kaşığı krema
tuz
az kırmızı yaprak biber
Sosu için:
1 su bardağı kaynar süt
4 çorba kaşığı soğuk süt
1 adet soğan (piyaz doğranmış)
1 çorba kaşığı tepeleme dolu un
1 tatlı kaşığı margarin
2 kahve fincanı beyaz şarap
½ çay kaşığı kırmızı yaprak biber
tuz
HAZIRLANIŞI
Filetoyu piyaz dilimleyip, tuzlayıp, biberleyin
Bir tavaya rafine yağını koyun kızdırın ve tereyağını, soğanı ve eti ilave edin
Hızlı ateşte 2-3 dakika sote yapıp bir tabağa boşaltın, etin bıraktığı suyu tavaya süzdürüp beyaz şarabı ilave edip yarısını çektirin
Kremayı ve hazırladığınız sos kremi ilave edip bir kere kaynatıp ateşten alın
Eti ilave dip karıştırıp servis edin
Sosun hazırlanışı : Küçük bir kaba yağı ve soğanı koyup orta ateşte 1-2 dakika sote yapıp kırmızı biber ve beyaz şarabı ilave edin
Kaynatarak şarabın yarısını çektirin ateşten alın
Ilık hale gelince unu ve dört kaşık sütü ilave ederek iyice karıştırın
Sünmemesi için 4-5 dakika bekletip kaynar sütü ilave edip karıştırın ve karıştırarak orta ateşte 4-5 dakika daha kaynatıp ateşten alın
Süzdürün ve kullanın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul