Konu: > Yuvarlama
Yalnız Mesajı Göster

> Yuvarlama

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Yuvarlama



MALZEMELER
500 gr parça kuzu eti
250 gr çiğ köftelik kıyma
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut (Geceden ıslatılıp pişirilmiş)
1 kg süzme yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı nane

HAZIRLANIŞI
Pirinci ıslatıp yıkadıktan sonra robottan geçirin Ardından pirinci çiğ köftelik et, tuz ve karabiberle iyice yoğurun Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten sonra, ellerinizi sıvı yağ ile yağlayın Hamurdan küçük parçalar kopararak nohut iriliğinde yuvarlayınYuvarlama işlemi bittikten sonra kaynayan tuzlu suda 1-2 taşım kaynatıp süzgece boşaltın Eti, ara ara köpüğünü alarak haşlayın ve haşlanmış nohutu ekleyin Et yumuşayınca, yuvarlamaları ekleyin Yoğurdu mikserde bir yumurtayla çırpın Yavaş yavaş karıştırarak yemeğe yedirin Üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane dökün

Alıntı Yaparak Cevapla