Konu
:
> Yuvarlama
Yalnız Mesajı Göster
> Yuvarlama
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Yuvarlama
MALZEMELER
500 gr parça kuzu eti
250 gr çiğ köftelik kıyma
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut (Geceden ıslatılıp pişirilmiş)
1 kg süzme yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı nane
HAZIRLANIŞI
Pirinci ıslatıp yıkadıktan sonra robottan geçirin Ardından pirinci çiğ köftelik et, tuz ve karabiberle iyice yoğurun
Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten sonra, ellerinizi sıvı yağ ile yağlayın
Hamurdan küçük parçalar kopararak nohut iriliğinde yuvarlayın
Yuvarlama işlemi bittikten sonra kaynayan tuzlu suda 1-2 taşım kaynatıp süzgece boşaltın
Eti, ara ara köpüğünü alarak haşlayın ve haşlanmış nohutu ekleyin
Et yumuşayınca, yuvarlamaları ekleyin
Yoğurdu mikserde bir yumurtayla çırpın
Yavaş yavaş karıştırarak yemeğe yedirin
Üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul