Konu
:
> Şatobrian
Yalnız Mesajı Göster
> Şatobrian
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Şatobrian
MALZEMELER
2 kişi için:
350-400 gr sığır fletosu
az tuz
bir tutam karabiber
3 çorba kaşığı rafine yağı
2 adet sapı kesilmiş mantar
2 adet küçük domates
4-5 yaprak su teresi yada maydanoz
Sos Bernez
Sos bernez için:
1/2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
4 adet ezilmiş tane karabiber
½ kahve fincanı sirke
1 çorba kaşığı su
2 yumurta sarısı
1 su bardağı eriyip suyu alınmış tereyağı
¼ limon suyu
az tuz
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Sığır fletosunu gerekirse vurarak biraz yassılaştırın
Sonra tuzlayıp, biberleyip yağlayın
Kızgın kömürlü ızgarada 5-6 dakika bir tarafını 5-6 dakika diğer tarafını pişirip bir servis tabağına koyun
Domatesleri birkaç dakika fırında yada ızgarada pişirip mantarları tereyağında sote yapıp domateslerin üzerine oturtun
Domatesleri etin yanına koyup maydanoz yada su teresi yanına koyun ve servis edin
Garnitür olarak kızarmış patates ve sos bernez yapıp verin
Sos bernez hazırlanışı :Sirkeyi, karabiberi, soğanı küçük bir tencerede ağır ateşte yakmadan sirke az bir miktar kalıncaya kadar kaynatıp ateşten alın
İlk sıcaklığı geçince içine tuz, yumurta sarıları ve limon suyunu ilave edin
Çırpma teli ile devamlı karıştırarak ocak kapalıyken ocağın sıcak tarafında yumurtalar kabarıp koyulaşıncaya kadar karıştırın
Ilık hale gelince ılık tereyağını içine ip gibi akıtarak ve çırparak koyun
İçine kıyılmış maydanozu ilave edip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul