Konu
:
Enginarlı Kuru Fasulye
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Kuru Fasulye
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Kuru Fasulye
MALZEMELER
2,5 su bardağı beyaz fasulye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 adet büyük boy havuç
2 yemek kaşığı limon suyu
4-5 diş sarmısak (dövülmüş)
1 adet defne yaprağı
3 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber
6 adet enginar (taze veya konserve)
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
HAZIRLANIŞI
Geceden ıslatılan fasulyeyi süzelim
Bir tencerede önce sıvıyağda ince kıyılmış soğanları, dövülmüş sarmısakları, küp doğradığımız havuçları soteleyelim
Fasulyeleri katıp, 5-6 dakika kadar kavuralım
Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk suyunu ekleyelim
Tuz ve karabiber, limon suyunu, defne yapraklarını ekleyip, 50-55 dakika kadar pişmeye bırakalım
Ancak yemeğimiz pişerken içine son 20 dakikadan önce limonlu suda bekleyen, kesme şeker formunda doğranmış enginarları ekleyelim
Eğer enginarlarınız konserveyse yemeğin içine son 5-6 dakika öncesinde eklemeniz yeterli olacaktır
Pişince içindeki defne yaprağını çıkartalım
Üzerini ince kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servise sunalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul