Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Yerelması (6 kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Yerelması (6 kişilik)



Malzemeler:

2 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 kg yerelması
50 gr ay çiçek yağ
Yarım limon suyu
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 çorba kaşığı pirinç,tuz

Yapılışı: Yerelmalarını soyup küpküp doğrayın,sıvı yağda soğanları ve havuçları soteleyin Havuçlar yumuşadığında yerelmalarını ekleyin Pirinci,limon suyunu,tuzu ve şekeri ilave edin Hiç karıştırmadan sebzelerin üzerini çok az aşacak kadar sıcak su ekleyin Yerelmaları yumuşayana dek pişirin Soğuk olarak ve üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla