Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Kereviz

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Kereviz



Hazırlanış süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 35 dakika
Porsiyon adedi: 6 kişilik
Malzemesi:
5 tane kereviz
5 bardak su
1 limon
2 orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
Tuz

Terbiye için:
2 yumurta
2 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
1 Kerevizleri soyup yıkadıktan sonra 1 parmak genişliğinde dilimleyin Bir kaba 25 bardak su koyup 2 çorba kaşığı unla karıştrın Limonu dörde bölün, unlu suya ekleyip kerevizleri içine koyun 5-10 dakika bekletin Bu kerevizlerin kararmasını önler

2 Bekletlmiş kerevizleri unlu suyla birlikte tencereye dökün ve limon parçalarını içinden alın Soğanları temizleyip doğramadan tencereye koyun
25 bardak su, tereyağı ve bir miktar tuz ilave edin

3 Suyun büyük bir kısmı çekilinceye ve kerevizler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin Soğanarı tencereden alın

4 Bir kapta limon suyunu ve yumurtaları iyice çırpın Tenceredeki yemeğin suyundan bir fincan alıp terbiyeye ekleyeek karıştırın Yemeği servis tabağına koyup üstünü maydanozla süsleyerek servis yapın Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla