Konu
:
Terbiyeli Kereviz
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Kereviz
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Kereviz
Hazırlanış süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 35 dakika
Porsiyon adedi: 6 kişilik
Malzemesi:
5 tane kereviz
5 bardak su
1 limon
2 orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
Tuz
Terbiye için:
2 yumurta
2 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
1
Kerevizleri soyup yıkadıktan sonra 1 parmak genişliğinde dilimleyin
Bir kaba 2
5 bardak su koyup 2 çorba kaşığı unla karıştrın
Limonu dörde bölün, unlu suya ekleyip kerevizleri içine koyun
5-10 dakika bekletin
Bu kerevizlerin kararmasını önler
2
Bekletlmiş kerevizleri unlu suyla birlikte tencereye dökün ve limon parçalarını içinden alın
Soğanları temizleyip doğramadan tencereye koyun
2
5 bardak su, tereyağı ve bir miktar tuz ilave edin
3
Suyun büyük bir kısmı çekilinceye ve kerevizler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin
Soğanarı tencereden alın
4
Bir kapta limon suyunu ve yumurtaları iyice çırpın
Tenceredeki yemeğin suyundan bir fincan alıp terbiyeye ekleyeek karıştırın
Yemeği servis tabağına koyup üstünü maydanozla süsleyerek servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul