Yalnız Mesajı Göster

fasulye türlüsü

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

fasulye türlüsü



MALZEMELER
150 gr haşlanmış kuru fasulye
150 gr dondurulmuş barbunya
400 gr bal kabağı
3 adet orta boy soyulmuş ve küp küp doğranmış domates
100 gr pirinç
300 gr lahana
1,5 lt sebze suyu
1-2 tatlı kaşığı acı biber sosu
1 diş sarmısak
140 gr dondurulmuş mısır
400 gr tavuk eti (göğüs)
1/2 demek maydanoz (ince kıyılmış)
6 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI
Barbunyayı çözülmeden 30 dakika tuzlu suda haşlayın Kuru fasulyeyi süzün ve kabağı ayıklayın 1 cm büyüklüğünde küp küp kesin Pirinci haşlayın ve lahanayı dörde bölün, ayıklayın ince şeritler halinde doğrayın Domatesleri süzün Suyunu sebze suyu, acı sos ve ezilmiş sarımsak ile kaynatın Kabağı da ekleyin ve yaklaşık 20 dakika pişirin Pişerken 5dakikada barbunyayı, lahanayı, kuru fasulyeyi ve 10dakikasında da mısırı ekleyin Pişmenin sonun gelirken domates, maydanoz ve pirinci ekleyin Tavuk etlerini 2 cmlik küpler şeklinde doğrayın ve kızgın sıvı yağda 10 dakika kadar kızartın Kekik, tuz, kırmızı biber, karabiber ile tatlandırın ve türlüye katın

Alıntı Yaparak Cevapla