Konu
:
fasulye türlüsü
Yalnız Mesajı Göster
fasulye türlüsü
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
fasulye türlüsü
MALZEMELER
150 gr haşlanmış kuru fasulye
150 gr dondurulmuş barbunya
400 gr bal kabağı
3 adet orta boy soyulmuş ve küp küp doğranmış domates
100 gr pirinç
300 gr lahana
1,5 lt sebze suyu
1-2 tatlı kaşığı acı biber sosu
1 diş sarmısak
140 gr dondurulmuş mısır
400 gr tavuk eti (göğüs)
1/2 demek maydanoz (ince kıyılmış)
6 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Barbunyayı çözülmeden 30 dakika tuzlu suda haşlayın
Kuru fasulyeyi süzün ve kabağı ayıklayın
1 cm büyüklüğünde küp küp kesin
Pirinci haşlayın ve lahanayı dörde bölün, ayıklayın ince şeritler halinde doğrayın
Domatesleri süzün
Suyunu sebze suyu, acı sos ve ezilmiş sarımsak ile kaynatın
Kabağı da ekleyin ve yaklaşık 20 dakika pişirin
Pişerken 5
dakikada barbunyayı, lahanayı, kuru fasulyeyi ve 10
dakikasında da mısırı ekleyin
Pişmenin sonun gelirken domates, maydanoz ve pirinci ekleyin
Tavuk etlerini 2 cm
lik küpler şeklinde doğrayın ve kızgın sıvı yağda 10 dakika kadar kızartın
Kekik, tuz, kırmızı biber, karabiber ile tatlandırın ve türlüye katın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul