Konu
:
kaşar peynirli kabak
Yalnız Mesajı Göster
kaşar peynirli kabak
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
kaşar peynirli kabak
Malzemeler:
- 10 adet orta boy kabak
- 1,5 su bardağı kaşar rendesi
- 1/3 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı kıyılmış mantar
- 1 su bardağı taze ekmek içi
- ½ çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
Yapılışı:
Bir tencereye tuzlu su koyup, önceden kabukları kazınmış kabakları bıçağın ucu girecek kadar haşlayın
Tencereden çıkarıp süzdükten sonra boylamasına ikiye kesin
Tatlı kaşığı ile dikkatlice içlerini çıkarın
Çıkardığınız içleri atmayın
Bir su bardağı ekmek içini sütün tamamıyla ıslatın
Daha sonra elinizle sütünü sıkın
Sütü sıkılmış ekmek içine çıkardığımız kabak içlerini, yumurtaları, kekiği, mantarları ve kaşar peynirinin yarısını, tuz ve karabiber de katarak iyice karıştırın
Fırınınızı 200 dereceye getirin
Hazırladığınız harcı bir tatlı kaşığı ile kabakların içine doldurun
Kalan kaşar rendesini üstlerine serpin
Kabakları hafif yağladığınız fırın tepsisine yerleştirip üstlerine kalan sıvıyağını gezdirin
Fırına koyup kaşarlar nar gibi kızarana kadar pişirin
Fırından çıkarıp sıcak olarak ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul