Konu
:
ekşi elmalı kırmızı lahana
Yalnız Mesajı Göster
ekşi elmalı kırmızı lahana
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
ekşi elmalı kırmızı lahana
GEREKLİ SÜRE:1saat 30 dakika
Malzeme:
yaklaşık 1 kg lık bir kırmızı lahana
30 g tereyağı(yada margarin)
2 çorba kaşığızeytinyağı (yada ayçiçeği veya mısırözü yağı)
1 küçük baş soğan
1 küçük ekşi elma
1 bardak kırmızı şarap
1tane karanfil
bir tutam tarçın
karabiber
tuz
HAZIRLANMASI:
Lahanayı ayıkladıktan sonra yıkayarak ince ince doğrayın
Geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyup,rendelenmiş soğan lahana ve ince dilimlenmiş elmayı yavaş yavaş kavurun
Biraz kavrulduktan sonra şarapla ıslatıp karanfil bir tutam tarçın karabiber ve tuz ekleyerek harlı ateşte kapağı açık olarak pişirin
Bulahana yemeğini fırın etlerle ve av etlerinin yanında garnitür olarak ikram edebilirsiniz orası size kalmış
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul