Yalnız Mesajı Göster

ekşi elmalı kırmızı lahana

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ekşi elmalı kırmızı lahana



GEREKLİ SÜRE:1saat 30 dakika
Malzeme:
yaklaşık 1 kg lık bir kırmızı lahana
30 g tereyağı(yada margarin)
2 çorba kaşığızeytinyağı (yada ayçiçeği veya mısırözü yağı)
1 küçük baş soğan
1 küçük ekşi elma
1 bardak kırmızı şarap
1tane karanfil
bir tutam tarçın
karabiber
tuz
HAZIRLANMASI:
Lahanayı ayıkladıktan sonra yıkayarak ince ince doğrayınGeniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyup,rendelenmiş soğan lahana ve ince dilimlenmiş elmayı yavaş yavaş kavurunBiraz kavrulduktan sonra şarapla ıslatıp karanfil bir tutam tarçın karabiber ve tuz ekleyerek harlı ateşte kapağı açık olarak pişirinBulahana yemeğini fırın etlerle ve av etlerinin yanında garnitür olarak ikram edebilirsiniz orası size kalmış

Alıntı Yaparak Cevapla