Yalnız Mesajı Göster

fırında domates dolması

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

fırında domates dolması



Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
Dolmalık olgun 4 domates,
100 gram pirinç,
zeytinyağına yatırılmış 2 sardalye balığı,
kıyılmış 1 çorba kaşığı maydanoz,
1 çay kaşığı merzengûş otu,
2 yaprak fesleğen,
1 limon,
yeteri kadar zeytinyağıyla tuz ve karabiber

Yapımı:
Pirinci darılarından ve taşlarından temizleyip yıkadıktan sonra küçük bir kaba konacak kaynar tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlamalı
Pirinç haşlanınca, suyunu süzüp bir kaba boşaltmalı Tuzlayıp biberlemeli Domateslerin sap taraflarından birer kapak çıkarmalı İçlerini hafifçe oymalı ve çıkanları pirinçlerin üstüne boşaltmalı Domateslerin içlerini tuzlayıp bir tabağa baş aşağı ederek yerleştirmeli Pirinçli domates karışımına kıyılmış maydanozla merzengûş otunu, fesleğeni ve yeteri kadar zeytinyağını da kattıktan sonra karışımı iyice karıştırmak Zeytinyağına yatırılmış iki sardalye balığını havanda döverek macun durumuna getirmeli (isteyenler sardalyelerin kılçıklarını çıkardıktan sonra bunları kıyarcasına ince de doğrayabilirler) Sardalye ezmesine birkaç damla limon suyu katıp bunları iyice karıştırdıktan sonra bu ezmeyi pirinçli karışımın içine atmalı Tekrar karıştırarak hepsini birbirine yedirmeli ve hazırlanan bu harçla domatesleri doldurmalı Pyrex bir kaba bir çorba kaşığı zeytinyağıyle iki çorba kaşığı su koymalı Doldurulmuş domatesleri de bu kaba yanyana yerleştirmeli ve pyrex kabı orta ısılı bir fırına koymalı
Domates dolmasını 40 dakika kadar pişirdikten sonra pyrex kabı fırından çıkarmalı ve domatesleri delikli tevzi küreğiyle kaptan alıp servis tabağına yerleştirmeli, sıcak sıcak sofraya götürüp servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla