Yalnız Mesajı Göster

ekşili balkabağı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ekşili balkabağı



Malzeme:

300 gr bal kabağı
80 gr arpacık soğanı
diş sarmısak
1 adet çubuk vanilya
2 küçük kırmızı acı biber
30 gr toz şeker
40 ml sirke
20 ml zeytinyağı
Nane
Tuz + Karabiber

yapilisi:

Kabağın kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp, küp doğrayın 30 saniye kaynar tuzlu suda blanşe edin, soğuk sudan geçirin, süzün Soğanları minik küp doğrayın, sarmısağı kıyın Vanilya çubuğunu ikiye kesin, özünü kazıyın Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp küçük küp doğrayın Şekeri, 100 mi su ile 50 mi kalıncaya kadar kaynatın İçine kabağı, soğanı, sarmısağı, acı biberi, vanilya özünü ve çubuğunu ekleyin, orta ateşte 3-4 dakika pişirin Sirkeyi, yağı, tuzu ve biberi ilave edip soğumaya bırakın Üstünü şeffaf folyo ile kapatıp, bir gece buzdolabında bekletin Servisten 30 dakika önce kaseye alın, nane yapraklarıma süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla