Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Kereviz

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Kereviz



MALZEMELER
1 kg kereviz (orta boy)
kereviz adedi kadar havuç
1 su baıdağından biraz az sıvı yağ
yarım çorbakaşığı un
1 adet orta boy soğan
2 adet limon
dere otu
tuz, şeker

HAZIRLANIŞI
Kerevizleri soyduktan sonra ortalarını oyup soyulmuş havuçları ortalarından geçirin daha sonra yıkayıp, 1 limonun suyunu sıktığınız (Kabuklarını da suyun içine atın) suya atın Limonlu suda 15 dakika haşlandıktan sonra sudan alıp soğumaya bırakın Bu sırada soğanı yağda öldürüken tuz şeker, 1 limon ve un katılın Hafıf kavrulduktan sonra kerevizleri halka halka kesip yarım saat kadar suyunu tamamen çekene kadar pişirin ve dereotu ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla