Konu
:
Zeytinyağlı Kereviz
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Kereviz
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Kereviz
MALZEMELER
1 kg kereviz (orta boy)
kereviz adedi kadar havuç
1 su baıdağından biraz az sıvı yağ
yarım çorbakaşığı un
1 adet orta boy soğan
2 adet limon
dere otu
tuz, şeker
HAZIRLANIŞI
Kerevizleri soyduktan sonra ortalarını oyup soyulmuş havuçları ortalarından geçirin daha sonra yıkayıp, 1 limonun suyunu sıktığınız (Kabuklarını da suyun içine atın) suya atın
Limonlu suda 15 dakika haşlandıktan sonra sudan alıp soğumaya bırakın
Bu sırada soğanı yağda öldürüken tuz şeker, 1 limon ve un katılın
Hafıf kavrulduktan sonra kerevizleri halka halka kesip yarım saat kadar suyunu tamamen çekene kadar pişirin ve dereotu ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul