Konu
:
Kabak Patates Çalkama
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Patates Çalkama
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Patates Çalkama
MALZEMELER
4 adet orta boy kabak
4 adet iri boy patates
1 baş sarmısak
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı
2 yemek kaşığı kekik (tercihan taze)
1 tatlı kaşığı karabiber (mümkünse taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuz
çalkama için :
1 çay bardağı un
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Kabakları ve patatesleri ayıklayıp yıkayın
Patatesleri boylamasına ikiye bölün ardından kabakları da patatesleri de butunlugu bozulmadan enlemesine 2 şer mm kalınlığında dilimleyin ve tümü bir sıra kabak bir sıra patates olacak şekilde yağlanmış fırın kabına yan yana sıralayın
Üzerlerine parmakla hafifce bastırarak fırın kabı içerisinde meyillenmesini sağlayın
Sıraların aralarına bir baş sarmısağı dişlere ayırıp yerleştirin, üzerlerine zeytinyağı, tuz, kekik ve biberiyeleri gezdirin
Karabiberi serpin
Yıkanmış ve ayıklanmış kuş üzümlerini aralara serpiştirin
Fırın kabının üzerini örtmeden, daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verin
Kabak ve Patatesler fırınlanırken, çalkama malzemelerini karıştırıp cırparak hazırlayın
Yaklaşık 40 dakika sonra fırından kabı alın ve üzerine hazırlamış olduğunuz çalkama malzemesini gezdirerek dökün ve tekrar kabı fırına verin
10 -15 dakika sonra kabı fırından çıkartın, üzerini taze biberiye yaprakları ile süsleyerek, soğumadan servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul