Konu
:
Kabak Paçası
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Paçası
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Paçası
MALZEMELER
1 kg
dolmalık kabak
4 yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sirke
5 adet yumurta
3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Pulbiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kabakların kabuklarını bıçakla kazıyarak rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim
Rendelediğimiz kabakları teflon bir tavada sıvıyağı ve tuz ile karıştırarak, 7-8 dakika kadar kavuralım
Diğer taraftan unu 1 çay bardağı su ile sulandıralım
Yoğurt, sirke ve yumurtayı bu unlu karışıma ekleyelim
Sarmısakları da döverek bu karışıma ilave edelim ve bir çatalla sürekli çırparak bir kenara bırakalım
Kavurduğumuz kabağın üzerine yukarıdaki karışımı dökerek tahta bir kaşık ile yemeğin içini yer yer açalım ve böylece yemeğin her tarafını pişirelim
Yemeği kesinlikle karıştırmayın
Tavanın kapağını örterek 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim
Ayrı bir yerde tereyağını eriterek içine arzuya göre pul biber ekleyelim ve kabak paçasının üzerine gezdirerek servise sunalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul