Konu
:
Kabak Halkaları
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Halkaları
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Halkaları
MALZEMELER
6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
750 gr Domates
3 Kabak
1 Kırmızı Dolmalık Biber
1 Demet Fesleğen
1 Demet Maydanoz
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Çorba Kaşığı Sirke
3 ÇorbaKaşığı Pesto Sosu (hazır ürün)
3 Çorba Kaşığı Zeytin Ezmesi
2 Tatlı Kaşığı Kapari
30 gr Füme Balık
30 gr Dana Jambon
HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp ayıkladıktan sonra 1,5 cm kalınlığında dilimler halinde doğrayın
Büyük tavada bir miktar sıvıyağ kızdırın
Kabak dilimlerini kızgın yağda arkalı önlü hafifçe kızartın
Ardından tuz ve karabiberle tatlandırın
Kabak, yağı çok fazla çekerse bir kağıt mutfak havlusunun üzerinde bekletin
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdekerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın
Biberi yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın küp küp doğrayın
Fesleğen ve maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklarını iri iri kıyın
Eğer kaşar peyniri tüm olarak aldıysanız rendenin iri tarafı ile rendeleyin
Bir kasede domates, biber ve taze baharatları karıştırın
Sirke, tuz ve karabiberi ekleyin
Kabak dilimlerinin dörtte birinin üzerini domatesli karışımla donatın
Yine dörtte birine pesto sosunu sürün ve üzerine rendelenmiş parmesan serpin
Kalan kabak dilimlerinin yarısının üzerine zeytin ezmesini sürüp üzerine kapari serptikten sonra füme balığı ekIeyin
Son kabak dilimlerini dana jambonla süsleyin
Kabak dilimlerinin tamamını büyük bir servis tabağına yerleştirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul