Konu
:
Ispanak Sufle(2)
Yalnız Mesajı Göster
Ispanak Sufle(2)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ispanak Sufle(2)
MALZEMELER
1 kilo ıspanak
200 gram kadar kaşar rendesi
1 kaşık tereyağı
3 yumurta
HAZIRLANIŞI
En az 4-5 kez yıkanan ıspanaklar kaynayan suda haşlanır
Suyu süzüldükten sonra hafifçe sıkılarak ince ince kıyılır
3 yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır
Hafifçe çırpılmış 3 yumurta sarısına rendekenmiş kaşar, yağ ve az tuz ilave edilip karıştırılır
Altı yağlanmış payrekse konulur
Yumurta beyazları koyu bir kar haline gelene kadar çırpılıp ıspanağın üzerine dökülür
Üzerine kaşar rendesi serpilerek 170 derecede yarım saat kadar pişirilir
Not: Kaşar peyniri taze ya da eski kaşar peyniri olarak kullanılabilir
Eski kaşar kullanılırsa tuz ilave edilmeyebilir
Taze kaşar tavsiye olunur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul