Yalnız Mesajı Göster

Fırında Salamlı Mısır

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Salamlı Mısır



MALZEMELER
2 Kutu Mısır Konservesi (500 gr)
4-5 Dilim Salam
2 Diş Sarmısak
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı Tepeleme Un
2 Su Bardağı Süt
1/2 Kutu Krema
Üzerine Serpmek İçin Galeta Unu
Tuz, Karabiber, Muskat


HAZIRLANIŞI
Mısırları süzgece alıp suyunu süzün Salamları uzunlamasına ince şeritler halinde doğrayın
Derin bir tencerede tereyağını eritip dövülmüş sarmısağı 1-2 dak çevirin Unu ekleyip az kavurun Karışıma sütü ilave edin ve pütür pütür olmaması için kuvvetle çırpın Kaynamaya yakın kremayı ekleyin Karışım kaynayınca tuz, karabiber ve muskatı ilave ederek ateşten indirin
Yağlanmış fırın kabına hazırladığınız sütlü sosten bir miktar dökün Üzerine mısırların yarısını yayıp salam dilimlerini yerleştirin Salamların üzerine bir miktar sos döküp kalan mısırı yayın Malzemenin üzerini sosla kaplayın
En üste galeta unu serpip fındık büyüklüğünde tereyağı topları yerleştirin Fırında pişirip üzerini ızgarada kızartın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla