Konu
:
Fırında Yumurtalı Ispanak
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Yumurtalı Ispanak
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Yumurtalı Ispanak
MALZEMELER
500 gr Ispanak
4 Adet Yumurta
1 Adet Soğan
200 gr Pastırma veya 1 Çorba Kaşığı Çemen
250 gr Kıyma
1/2 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Ispanakları ayıklayıp yıkayalım ve süzelim
Ispanakları hiç su ilave etmeden tencereye alıp kendi suyu ile hafifçe yumuşayana dek 3-4 dak
haşlayalım
Yağı tavaya alalım
Soğanları piyazlık doğrayalım ve pembeleştirelim
Kıymayı ilave edip, rengi dönünceye kadar kavuralım
Pastırmayı veya bir kaşık çemeni tavaya koyalım
Ispanakları doğrayıp, onu da tavaya alalım
Arasıra karıştırarak kavurmaya devam edelim
3-5 dak
daha pişirelim
Yemeği küçük bir tepsiye alalım
Kaşıkla düzeltelim
Tepsideki ıspanakların içine dört oyuk açıp, yumurtaları kıralım
Tuzunu, karabiberini ekleyip, fırına verelim
Yumurtalar pişene dek fırında tutalım
Çıkartıp, sıcak sıcak servis yapalım
Eğer kaşar ilave edecek olursanız, fırına vermeden önce yumurtaların üzerine serpiştirebilirsiniz
Aşçının Önerisi: Sadece çemen ve 250 gr kıyma kullanarak da yapabilirsiniz
Ancak kıyma kullanmazsanız da yemeğe gerçekten güzel bir lezzet veren içindeki pastırma ya da çemendir
Bunu ihmal etmeyin
Ispanak sevmeyen çocuklarınız bu yemeği yedikten sonra ıspanağı zevkle yiyecekler
Ayrıca bu yemeği fırın yerine tencerede de pişirmeniz de mümkün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul