Yalnız Mesajı Göster

Fasulyeli Kış Türlüsü

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulyeli Kış Türlüsü



MALZEMELER
250 gr Kuru Fasulye
280 gr Mısır
3 Havuç
1 Sap Kereviz
1 Soğan
1 Süs Biberi
2 Çorba Kaşığı Margarin
150 gr Sucuk
Bir Miktar Tabasco
Tuz
1 Çorba Kaşığı Kekik
2 Su Bardağı Et Suyu
1/2 Demet Maydanoz
Karabiber
Kırmızı Toz Biber


HAZIRLANIŞI
Kuru fasulye kullanıyorsanız 1 gece önceden suda bekletin veya düdüklü tencerede pişirin
Havuç ve kerevizi yıkayıp ayıklayın Havucu verev dilimler halinde, kerevizi ince şeritler halinde doğrayın Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın Süs biberini yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince şeritler halinde doğrayın
Margarini bir tencerede eritip soğanı kavurun Havuç ve kerevizi ilave edip 2 dakika kadar pişirin
Sucuğu ince dilimler halinde doğrayın Sucuk, fasulye, mısır ve biberi tencereye ilave edin Tabasco ve kekikle tatlandırın Yemeğe et suyunu ekleyip kısık ateşte, tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kadar pişirin
Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın Türlüyü tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırıp maydanozla süsledikten sonra servis yapın Dilerseniz türlüye kekik de ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla