Yalnız Mesajı Göster

Fasulye Kavurması

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulye Kavurması



MALZEMELER
1/2 Kg Taze Fasulye
2 Adet Kuru Soğan
2 Adet Yumurta
2 Adet Domates
1 Adet Havuç
3 Yemek kaşığı Tereyağı
Tuz, Pulbiber


HAZIRLANIŞI
Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün
Tereyağını tencerede eritip küp şeklinde doğranmış soğanı ilave ederek kavurun Havuç ve domatesi rendeleyip kavrulmakta olan soğana ekleyin Karışımı bir süre kavurun ve domatesler suyunu çekince yumurtaları ilave edip karıştırın
Karışıma haşlanmış fasulyeleri ekleyip tuz ve pulbiber serperek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla