Konu
:
Fasulye Bastısı
Yalnız Mesajı Göster
Fasulye Bastısı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fasulye Bastısı
MALZEMELER
1
5 kg
Kurufasulye
1/2 kg
Kuşbaşı Kuzu Eti
100 gr
Pastırma
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Baş Soğan
Kırmızıbiber, Tuz,
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanları temizleyip yemeklik kıyın
Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun
Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1 -2 dakika daha kavurmaya devam edin
Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin
Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun
Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetii ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin
Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul