Yalnız Mesajı Göster

Fasulye Bastısı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulye Bastısı



MALZEMELER
15 kg Kurufasulye
1/2 kg Kuşbaşı Kuzu Eti
100 gr Pastırma
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Baş Soğan
Kırmızıbiber, Tuz,
Karabiber


HAZIRLANIŞI
Soğanları temizleyip yemeklik kıyın Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun
Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1 -2 dakika daha kavurmaya devam edin
Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetii ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın

Alıntı Yaparak Cevapla