Yalnız Mesajı Göster

Etli Baklalı Enginar

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Baklalı Enginar



MALZEMELER
1/2 kg taze iç bakla
4 adet enginar
400 gr parça kuzu eti
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı un
1 adet orta boy soğan
6-7 adet taze soğan
1/2 demet dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Şeker


HAZIRLANIŞI
Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin
Zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin Yıkanmış kuzu etini ve 1/2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin Et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirinBaklayı, küçük doğranmış taze soğan, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip karıştırın
Çanak şeklindeki enginarları tencereye dizin Üzerlerine etli baklayı koyun 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın, kapağını kapatın
Etli baklalı enginarı önce harlı, sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla