Yalnız Mesajı Göster

Ekşili Pırasa

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşili Pırasa



MALZEMELER
1 Kg Pırasa
4 Adet Soğan
4 Adet Domates
½ Su Bardağı Zeytinyağı
½ Demet Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Su


HAZIRLANIŞI
Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım Baş kısımlarını keselim 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım Her parçayı ince ince kıyalım Kaynar suya atalım 15 dakika haşlayalım
Başka bir tencereye soğanları halka halka doğrayalım Yarım su bardağı zeytinyağında pembeleştirelim Fındık büyüklüğünde doğradığımız domatesleri, salçayı ve tuzu soğanlara ilave edelim
Pırasaları haşladıktan sonra soğuk sudan geçirmeden soğan ve domateslere ekleyelim Son olarak tencereye 1 çay bardağı su ilave edelim 15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim Ateşten indirirken üzerine limon suyu dökelim Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serptikten sonra servis yapalım
Not: Pırasa da soğan benzeri bir sebze olduğu için pek çok kişi, pırasa yemeklerine soğan koymaz Ancak ekşili pırasa yemeğinin özelliği, çok bol soğanlı ve bol domatesli olmasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla