Yalnız Mesajı Göster

Doldurulmuş Kabak

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Doldurulmuş Kabak



MALZEMELER
4 adet 150 gramlık kabak
75 gr soğan
1-2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı değişik baharat
225 gr doğranmış domates
275 gr pirinç
50 gr jambon
75 gr çedar peyniri
50 gr kuru ekmek ufağı
Dilediğiniz otlardan birkaç sap


HAZIRLANIŞI
Her kabağı uzunlamasına ikiye bölün Etli kısmını çıkartıp incecik kıyın Soğan ve sarımsağı da ince ince doğrayın
Teflon tavada zeytinyağını hafifçe kızdırın Doğranmış kabak içi, soğan, sarımsak ve karışık baharatı sote edin ve 4-5 dakika pişirin
Yıkayıp haşladığınız pirinci süzüp, domatesle birlikte tavaya alın ve 10 dakika kadar pişirin
Boş kabakların içine jambonu serin Üzerine pirinçli karışımdan koyun Çedar peyniri ve kuru ekmek ufaklarını serpiştirdikten sonra yüksek ısıdaki fırına atıp 25 dakika, peynir eriyip ekmekler kızarıncaya kadar kızartın Dilediğiniz doğranmış otlarla süsleyip, servis yapın
Yağsız, haşlanarak hazırlanan pilav, su çektiği için şişer ve doyurucu olur

Alıntı Yaparak Cevapla