Konu
:
Brüksel Lahanalı Mantar
Yalnız Mesajı Göster
Brüksel Lahanalı Mantar
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Brüksel Lahanalı Mantar
MALZEMELER
Yarım su bardağı zeytinyağı
15 adet arpacık soğan
2 adet havuç
1 kg taze mantar
500 gram brüksel lahanası
3 adet biber
4 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz ve dereotu
1 çorba kasığı limon suyu
Kimyon, kekik, tuz
HAZIRLANIŞI
Tencereye yağı alın
Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin
Soğanlar pembeleşene dek kavurun
Mantarları yıkayıp saplarını kesmeden bütün olarak, brüksel lahanası ile beraber soğanlar ilave edin
Sebzeler bıraktığı suyu çekene kadar pişirin
Kiraz domatesleri de tencereye alın
Biberleri irice doğrayıp ekleyin
Gerekirse su ilave edin
7-8 dakika pişirin, ince kıyılmış sarmısak, kesme seker, kekik ve kimyonu, limon suyu ve yeterince tuz ile tencereye ilave edin
Bu süre sonunda tencereyi ocaktan alın İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunun yarısını ilave edip karıştırın
Tencerenin kapağını kapatıp yemeği soğumaya bırakın
Servis tabağına alın
Üzerine kalan maydanoz ve dereotunu serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul