Yalnız Mesajı Göster

Beşamel Soslu Ispanak

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Ispanak



MALZEMELER
1 demet ıspanak
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
yoğurt
tuz
3-4 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI
Ispanakları ayıklayıp, yıkayın Çok ince olmamak kaydıyla doğrayın Bir tencereye koyup su eklemeden kendi suyuyla haşlayın Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı yağı eritin 1 yemek kaşığı unu ekleyip biraz sararıncaya kadar kavurun Üzerine bir bardak süt ekleyip beşamel sos elde edin Haşlanan ıspanakları süzgece alın
suyunu iyice süzdürün Beşamel sosu üzerine dökün karıştırın 1-2 dakika ıspanaklar beşamel sosu çekene kadar pişirin Borcama alın Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün Kırmızı biberle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla