Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı karnabahar

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı karnabahar



ZEYTİNYAĞLI KARNABAHAR

Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar,
- 2 adet havuç,
- 2 adet soğan,
- 6 diş sarımsak,
- ½ limon suyu,
- 2 yemek kaşığı pirinç,
- ½ demet dereotu,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 çay bardağı zeytinyağ





Yapılışı:
Havuçları kazıyıp yuvarlak dilimler kesin Soğanı piyazlık doğrayın Zeytinyağının yarısını tencereye alıp kızdırın Havuç, soğan ve sarımsakları kavurun Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp tencereye yerleştirin Üzerine pirinç ve tuzotu serpin 1 çay bardağı kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin Kalan zeytinyağını çiğ olarak üzerine gezdirin Limon suyunu ekleyin Üzerine kıyılmış dereotu serpin Soğuyunca servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla