Konu
:
Zeytinyağlı karnabahar
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı karnabahar
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı karnabahar
ZEYTİNYAĞLI KARNABAHAR
Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar,
- 2 adet havuç,
- 2 adet soğan,
- 6 diş sarımsak,
- ½ limon suyu,
- 2 yemek kaşığı pirinç,
- ½ demet dereotu,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı:
Havuçları kazıyıp yuvarlak dilimler kesin
Soğanı piyazlık doğrayın
Zeytinyağının yarısını tencereye alıp kızdırın
Havuç, soğan ve sarımsakları kavurun
Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp tencereye yerleştirin
Üzerine pirinç ve tuzotu serpin
1 çay bardağı kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin
Kalan zeytinyağını çiğ olarak üzerine gezdirin
Limon suyunu ekleyin
Üzerine kıyılmış dereotu serpin
Soğuyunca servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul